Verginin gülen yüzü, Gazi Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Şükrü Kızılot vefat etti.

Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Kızılot 59 yaşında vefat etti. Yaklaşık 3 yıl önce ofisinde arkadaşları ile yemek yerken aniden fenalaşan ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Şükrü Kızılot, Ankara Güven ve Dışkapı hastanelerinde uzun süre tedavi gördü. Bir ara yurt dışında da tedavi gören ve durumu giderek iyileşen Şükrü Kızılot yaklaşık 15 gün önce yeniden rahatsızlandı ve Güven Hastenesi’ne kaldırıldı. Son 3 gündür yoğun bakımda tutulan Vergi Uzmanı Kızılot saat 16.00 civarında vefat etti.

HERKESİN ŞÜKRÜ HOCASIYDI

Ankara’nın hemen hemen her kesiminde tanınan, gazetelerde yazarlık, mali konularda danışmanlık yapan, aynı zamanda maliyenin güldüren yönlerine de kitaplarda toplayan Şükrü Kızılot’un vefatı kısa sürede duyuldu.

Avukat Zuhal Kızılot ile evli olan, Onur, Şükran ve Bulut’un babası Şükrü Kızılot’un cenazesi yarın (Çarşamba) Ankara Kocatepe Cami’nde kılınacak ikindi namazının andından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ŞÜKRÜ KIZILOT KİMDİR?

1958’de Çorum’da dünyaya gelen Şükrü Kızılot, akademisyen ve vergi uzmanıydı. Kızılot, Maliye Bakanlığı’nda 8 yıl çalıştı. Ardından, önce Adana İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, sonra Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Maliye Fakültesi’nde asistan olarak göreve başladı.

1999 YILINDA YILIN BİLİM ADAMI SEÇİLMİŞTİ

Kızılot, Gazi Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyeliği görevini ve aynı üniversitede Maliye ve Vergi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nü yürüttü.

Kızılot’un 58 cilt kitabı, 2 bin 500 dolayında makalesi yayınlandı. 1988-1992 yılları arasında PETKİM Holding’de Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 1999 yılında ”Doruktakiler” Özel Bilim Ödülü’nü alarak ”Yılın Bilim Adamı” seçildi. Maliye Bakanı olduğu dönemde Adnan Kahveci’nin danışmanlığını yürüttü. Gazi Üniversitesi’nin 80. yılında da “En Başarılı Bilim Adamı” ödülünü aldı.

OSMANCIK HABER, merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diler.