Osmancık Organize Sanayi Bölgesi ile yatırımcılara teşvik verilecek, iş sahaları açılacak, işsizler istihdam edilecek, ekonomi büyüyecek, nüfus artışı hızlanacak.

Osmancık ilçesinde 2015 yılında kuruluş kararı ile çalışmalara başlanan Organize Sanayi Bölgesinde son aşamaya gelindi. Parsellerin yolları ile birlikte kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu ve doğalgaz alt yapısı tamamlanan sanayi bölgesinin elektrik hatları da ihale edildi.

YATIRIMCILAR TEŞVİK VERİLECEK

Ak Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Osmancık OSB’nin 51 sanayi parselinden oluştuğunu ifade etti.

Yatırımcılara önemli teşvikler sağlanacağını belirten Kaya “Osmancık ilçemiz konum olarak stratejik bir noktada yer alıyor. Osmancık OSB’ye yoğun bir ilgi olacağını düşünüyoruz. Şimdiden yurt içinden ve yurt dışından talepler var. Tabi bizim arzumuz daha fazla istihdam sağlayan ve ihracat yapan yatırımcıların gelmesidir.” dedi.

Kaya, OSB’nin elektrik hatlarının Ekim ayına kadar tamamlanacağını belirterek, çalışmaların tamamlanmasının ardından yatırımcılara arsa tahsisi yapılmaya başlanacağını kaydetti.

YÖNETİM BİNASINA 750 BİN TL HİBE

Milletvekili Kaya, Osmancık Organize Sanayi Bölgesinin yönetim binası için hazırlanan projeye Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından 750 bin TL hibe verildiğini, yönetim binasının da kısa süre içerisinde temelinin atılacağını ifade etti.