Osmancık Kaymakamlığı ile Osmancık Belediyesi "Pirinç Tarlalarından Yükseköğretime birlikte başaracağız Osmancık" projesi için işbirliği protokolü imzaladı. 
Öğrencilerin LGS ve YKS sınavlarında başarılarını artırmak amacıyla Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Pirinç Tarlalarından Yükseköğretime Birlikte Başaracağız Osmancık” projesi hayata geçiriliyor. 
Projenin uygulanması için Osmancık Kaymakamlığı ve Osmancık Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.
İlçede öğrenim gören 8 ve 12.sınıflarının LGS VE YKS sınavlarında başarısını arıtmak amacıyla hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için Osmancık Kaymakamlığı toplantı salonunda imza töreni düzenlendi.
Törene İlçe Kaymakamı Hakan Alkan, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü M. Barış İpek ve Proje Tedarikçisi Murat Boyacı katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün projeyi anlatan sunumunun ardından İlçe Kaymakamı Hakan Alkan ve Belediye Başkanı Ahmet Gelgör iş birliği protokolünü imzaladı.
Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, proje ile birlikte ilçenin sınavlardaki başarı seviyesinin yükselmesini hedeflediklerini belirterek, “İlçemizin akademik başarısına katkı sunmak, kültürel, maddi ve manevi değerlerimizin yaşatılması, öğrencilerimizce bilinirliğinin artırılması amacıyla başlattığımız ‘Pirinç Tarlalarından Yükseköğretime Birlikte Başaracağız Osmancık’’ projemizin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Bu noktada eğitime desteğinden dolayı Osmancık Belediye Başkanımız nezdinde tüm ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör de “İlçemizde eğitim gören öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi, değerlerimizi daha iyi öğrenmesi için Millî Eğitim Müdürlüğümüze katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi
Osmancık Kaymakamlığı ve Osmancık Belediyesinin desteği ile projenin başarı ile sonuçlanacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, desteklerinden dolayı Kaymakam Alkan ve Başkan Gelgör’e teşekkür etti.
Tökel, projeyi uygulamaya koyan Şube Müdürleri M. Barış İpek ve Adem Dağcı ile yürütme kurulu ekibine, alanda uygulayıcı yönetici ve öğretmenlere de ayrıca teşekkür ettiğini ifade etti.
PROJE HAKKINDA
“Pirinç Tarlalarından Yükseköğretime Birlikte Başaracağız Osmancık’’ projesinin temel amacı Osmancık ilçesinde 8 ve 12. sınıflarının LGS VE YKS sınavlarında başarısını artırarak ilçenin bu sınavlardaki başarı ortalamasını yükseltmektir. 
Proje kapsamında her ay belirlenen takvim doğrultusunda 8 ve 12. Sınıflara yönelik deneme sınavıyla ilçedeki öğrencilerin durumları tespit edilerek bununla ilgili çalışmalar yapılacaktır. 
Sınavlara ilçedeki tüm ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler ile Halk Eğitim Müdürlüğünde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına devam eden öğrenciler katılacaktır. 
Deneme cevap anahtarı aynı gün, sınav sonuçları ise sınavdan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi sitesinde yayınlanacaktır. “Pirinç Tarlalarından Yükseköğretime Birlikte Başaracağız Osmancık’’ projesi kapsamında  Deneme Sınavları, gezi ziyaretleri, kariyer günleri ve kişisel gelişim seminerleri düzenlenecektir. Projeye 17 Ekim Perşembe günü 7, 8, 11 ve 12. Sınıflara yönelik yapılacak ilk deneme sınavı ile başlanacaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Osmancık Kaymakamlığı ile Osmancık Belediyesi’nin desteklediği projeye ilçede faaliyet gösteren Kardeş Kitap Kırtasiye de Bilfen Yayınları ürün tedarikçisi olarak hizmet sağlıyor."