‘Temiz Okul, Sağlıklı Okul’ projesi kapsamında Osmancık´ta 31 okul beyaz bayrak aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından birlikte yürütülen ‘Temiz Okul, Sağlıklı Okul Projesi’ kapsamında Osmancık´ta gerekli şartları yerine getiren 31 okula beyaz bayrak verildi.

Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi´nde düzenlenen Beyaz Bayrak dağıtım törenine İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Sinan Güngör ve İlhan Kılıç, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Dodurga Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal, Osmancık İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Dağcı ve okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programda Beyaz Bayrak Projesinin tanıtım sunumunu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Güngör yaptı.

Beyaz Bayrak almak için okulların yerine getirmesi gerekenler hakkında bilgi veren Güngör, Osmancık´tan 33 okulun başvuru yaptığını ve 31 okulun şartları yerine getirerek Beyaz Bayrak almaya hak kazandığını belirtti.

Dodurga ve Kargı´da da Beyaz Bayrak alma hakkı elde eden okulların teslim törenin de yapıldığı programda Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel yaptığı konuşmada, “Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu proje kapsamında geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha güzel şartlarda yaşanabilir bir alan sunmalıyız.

Geçmişe nazaran okullarımız gerek alt yapısı, gerek fiziki yapısı gerekse temizlik açısından son derece kaliteli mekanlar oldu. İlçemizdeki, Kargı ve Doduga´daki okullarımıza projeye başvuruda bulundukları ve Beyaz Bayrak almayı hak kazandıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Osmancık, Dodurga ve Kargı´da beyaz bayrak alma hakkı kazanan okul yetkililerine bayrakları ve sertifikaları teslim edildi.