Osmancık'ta 2019-2020 eğitim öğretim yılı, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretim gören öğrencilerin ders başı yapması ile başladı. 
2019-2020 eğitim öğretim yılı dolayısıyla Atatürk Ortaokulu bahçesinde açılış töreni gerçekleştirildi.
Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Osmancık İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Nuri Uyar, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, İlçe Müftüsü Eyyup Aydın, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Dağcı, okul müdürleri, kurum amirleri ve öğrenci velilerinin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

AMACIMIZ İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK

Atatürk Ortaokul Müdürü Adem Şahin, programda açılış konuşması yaparak, “Yeni eğitim öğretim yılında okullarında öğrencilerinin mutluluğunu göremeyen Aybüke ve Necmettin öğretmenlerimiz nezdinde tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, mekanları cennet olsun" dedi. Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Aşık Veysel bir şiirinde; “Dünyanın en zengin aklını gördüm; sermayesini sordum, dedi ki: okul..”
İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik aklı ve zekasıdır. İnsanlığa baktığımız zaman her başarılı insanın arkasında sağlam bir eğitim ve onun hayatına dokunmuş öğretmenler vardır.
Bizim amacımız yurttaşlığın ilk sınavının verildiği ilköğretimde çocuklarımıza bilgisini vatan ve millet sevgisiyle bütünleşmiş değerlerine bağlı, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasına sağlayan iyi insan yetişmektedir.
Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “İlköğretim meselesi demek: Vatan, Millet, Bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi bir milletin bağımsızlığı ve var olma meselesidir.”
Sevgili öğrenciler, değerli veliler, ülkemizin aydın yarınları için öğretmen arkadaşlarımla beraber öğretmenliğin ömür boyu sürecek bir öğrencilik olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu anlayışla ve kararlılıkla beynini gönlüğünü emeğini yıllarını eğitime adamış, öğretmenlerimize bu kutsal görevlerinde başarılar diliyorum. 2019-2020 eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

HEDEF KALİTELİ EĞİTİM ÖĞRETİM SUNMAK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ise “2019-2020 eğitim öğretim yılı 1 milyon 200 bin öğrenci Türkiye’de başlarken Osmancık’ta 600 öğrenci sınıflarımızı doldurdu.  İlçemizde 600 geleceğimiz var demek. Bunları yetiştiren velilerimize öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi. Tökel'in konuşması ise şöyle:
"Osmancık'a kazandırılan yeni okullarımızda emeği geçen Sayın Vekilimize, İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçede her zaman eğitime desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. 
İlçemizde bulunan 35 okulun eğitim ve öğretime hazırlanmış hali ile gerekli tamirat ve tadilat işlemleri tamamlanmıştır. Bu yıl itibari ile 17 okulumuz doğalgaza geçmiş durumda. Bizim bundan sonra yapacağımız tek hedef, beklenti ve gaye siz değerli velilerin ve Osmancık’ın geleceği olan öğrencilerimize daha kaliteli eğitim öğretim sunmak olacaktır. Sayın Çorum Milletvekilimiz Av. Oğuzhan Kaya'ya, İlçe Kaymakamımız Hakan Alkan’a ve başlattığı ücretsiz defter kalem kampanyasından dolayı Belediye Başkanımız Ahmet Gelgör’e ayrıca teşekkür ederim. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kapımız herkese sonuna kadar açık. Gayemiz eğitimi en üst seviyeye taşımak ve sağlamak bu duygu ve düşüncelerle katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz."
Okul öğrencilerinden Yeliz Çelik’in ‘Ben Okumak İstiyorum’ ve Enes Tuna Bilgili'nin ‘Eser Senin Öğretmenim’ şiirler ini okunmasının ardından programda halk oyunu gösterisi yapıldı. Beden Eğitim öğretmeni Uğur Çağlar tarafından da müzik dinletisi sunuldu. 5. sınıfa yeni başlayan öğrencilere üst sınıf öğrenciler tarafından hoş geldin çiçeği takdim edilerek program son buldu.