Çorum'un Osmancık İlçesi Aşağızeytin ve Yukarızeytin köylerine yer üstü kapalı sistem sulama işinin programdan çıkartılarak, yerine Osmancık İlçesi Hanefi ve Konaca köylerine havuzdan damlama sulama projesi uygulanması uygun görüldü.

İl Genel Meclisinin geçtiğimiz Temmuz dönemi toplantılarında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale ettiği "2017 yılı performans programına alınan Osmancık İlçesi Aşağızeytin ve Yukarızeytin köylerine yer üstü kapalı sistem sulama işinin programdan çıkartılarak, yerine Osmancık İlçesi Hanefi ve Konaca köylerine havuzdan damlama sulama projesinin 2017 yılı performans programına alınması" ile ilgili dosya, meclisin bugünkü toplantısında görüşüldü.

Komisyonun hazırladığı rapor hakkında bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Çelik, söz konusu performans programı değişikliğini uygun gördüklerini iletti.

Çelik, "Komisyonumuzca yapılan değerlendirmede, 2017 yılı performans programına alınan, Osmancık İlçesi Aşağızeytin ve Yukarızeytin köylerine yer üstü kapalı sistem sulama işinin çalışmalarına başlanılmıştır. Sulama sisteminin kullanımı ile ilgili olarak köy muhtarlıklarınca mahkemeye başvurulduğu tespit edilmiştir. Sulama projesine başlanılması ve mahkeme sürecinin devam etmesi nedeniyle, 2017 yılı performans programına alınan Osmancık İlçesi Aşağızeytin ve Yukarızeytin köylerine yer üstü kapalı sistem sulama işinin programdan çıkartılmaması, Osmancık İlçesi Hanefi ve Konaca köylerine mevcut havuzdan damlama sulama tesisi yapım işinin ise, bütçe imkanları ölçüsünde 2018 yılı performans programına alınması Plan ve Bütçe Komisyonunca uygun bulunmuştur" dedi.

Komisyon raporu mecliste kabul edildi.