Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu, 3 boyutlu yazıcı teknolojisine kavuştu.

Bilindiği üzere ülkemizde özellikle teknolojik alanlarda faaliyet gösteren sektörlerde, mesleki bilgi ve donanıma sahip ara eleman temininde sıkıntı yaşanmaktadır.

İş hayatında ara eleman ihtiyacının karşılanabilmesi için Meslek Yüksekokullarında öğrenim gören gençlerin kaliteli bir eğitim almaları, iş hayatında kullanmaları gereken teknolojik araç ve gereçleri eğitim süresince uygulamalı olarak öğrenmeleri, bunun sonucunda ise ara eleman ihtiyacının karşılanmasında gerekli olan yeterli bilgi ve birikime sahip olmaları gerekmektedir.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü de bünyesinde bulunan Meslek Yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerin mezuniyet sonrası iş hayatına daha kolay uyum sağlayabilmeleri ve iş bulma konusunda sıkıntı yaşamamaları için gerekli olan mesleki bilgi ve birikimi kazanmaları konusunda büyük rol oynayan son teknoloji cihazların Meslek Yüksekokullarına kazandırılması konusuna büyük önem vermektedir.

Bu doğrultuda Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Elektronik Teknolojisi ve Bilgisayar Programcılığı önlisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin kullanımına sunulmak üzere Hitit Rektörlüğü tarafından iki adet 3 Boyutlu Yazıcı Meslek Yüksekokulunu envanterine kazandırıldı.

Kazandırılan 3 boyutlu yazıcı hakkında Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu yapılan açıklama da, “3 boyutlu yazıcı ile neler yapılabilmektedir, sanal ortamda tasarlanmış 3 boyutlu nesneleri katı formda somut nesnelere dönüştüren makinelere 3 Boyutlu Yazıcı denilmektedir. 3D baskı teknolojisi ile ihtiyaç duyulan bir aparat basılabilir, 3D tarayıcı ile taranılan bir cismin çıktısı alınabilir, çizilen bir tasarım prototiplenebilir. Özetle 3 Boyutlu Yazıcılar ile her şey basılabilir. Yeni dijital ve robotik teknikleri kullanarak üretimi daha verimli hale getirmeyi amaçlayan bir anlayış olarak ortaya çıkan ve günümüzde artık sıkça telaffuz edilen Endüstri 4.0 kapsamında kullanılan teknolojilerden birini de şüphesiz 3 Boyutlu Yazıcılar oluşturmaktadır. 3 Boyutlu Yazıcılar Gıda, Tekstil, Mobilya, İnşaat, Uzay, Hediyelik Eşya, Otomotiv, Endüstri Ürünleri, Elektronik, Sağlık vb. akla gelebilecek her türlü alanda kullanılabilmektedir.

İş hayatında çok önemli bir yere sahip olan ve Meslek Yüksekokulumuza 2 adet kazandırılmış olan 3 Boyutlu Yazıcılar öğrencilerimizin bilgi ve birikimlerine büyük katkı sağlayacaktır. Göreve başladığı günden itibaren öğrencilerimizin her türlü taleplerinin karşılanması, rahat ve konforlu bir eğitim ortamının sağlanması ve öğrencilerimizin son teknoloji ürünleriyle tanışması için Rektörlüğümüzün tüm imkanlarını seferber eden Hitit Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a personelimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkürlerimizi sunarız” denildi.