Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, her geçen yıl hızla büyüyen yüksekokuldaki öğrenci sayısının 612’ye ulaştığını açıkladı.

Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü

Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, makamında bir basın toplantısı düzenleyerek, yüksekokulun akademik ve idari durumu ile öğrenci sayıları hakkında bilgiler verdi.

Bugün itibariyle 29 akademik, 9 idari personelle hizmet veren Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’ndaki öğrenci sayısının 612’ye ulaştığını açıklayan Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, yüksekokul bünyesinde Bilgisayar Teknolojileri Bölümü (N.Ö.), Elektronik ve Otomasyon Bölümü (N.Ö.), Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü (N.Ö.), Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü (N.Ö.) Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü (N.Ö) Yönetim ve Organizasyon Bölümü (NÖ), Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü (N.Ö.) olmak üzere toplam 7 aktif bölümde hizmet verdiğini kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, bu bölümlere ek olarak Tapu Kadastro Programına 30 öğrenci alınması için YÖK´e talep yazısı iletildiğini, bunun dışında 4 bölümün daha açık olduğunu ancak bu bölümlerde öğrenci bulunmadığını kaydederek, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunda toplam bölüm sayısının 11 olduğunu açıkladı.

Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, açıklamasında şöyle dedi:

“Öğrencilerimize okudukları okul kadar şehrinde öneminin büyük olduğunu ve Osmancık´ın sosyal ve kültürel anlamda önemli bir şehir olduğunu belirtmek adına çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.

Belirlediğimiz noktalarda ilçenin tarihi ve doğa güzelliklerini gezdirerek şehri tanımalarına fırsat sunuyoruz.

Osmancık Belediyesi, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Osmancık İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında "Bilim Güneşi Osmancık´ta Parlıyor" projesi kapsamında iş birliği protokolü imzaladık.

TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarları kapsamında yaklaşık 40 atölye etkinliği yer alacak.

Bu etkinliklerin ilçenin katma değerinin yükseleceğini düşünüyoruz.

Bu kapsamda Belediye, Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğünün destekleri önem arzediyor.

Üniversitemize bağlı meslek yüksekokulları, programlarını günümüz şartlarına uyarlayarak öncelikli olarak sanayi, hizmet, gıda ve turizm sektörlerine nitelikli ara elaman kazandırmak amacıyla 3+1 eğitim modelini uygulama çalışmaları başlatıldı.

Öğrencilerin uygulama eğitimi süresince işletmelerin çalışma koşullarına tabi olacaklar. Her grup öğrenciye bir danışman atanarak belirli dönemlerde kontrol edilecek ve öğrencilerin iş disiplinine uymaları sağlanacak.

Bu uygulamayla işletmeler ve üniversite arasında yoğun iş birliği olacağından ihtiyaç duyulan nitelik ve sayıdaki yüksekokullarımızda işletmelerin taleplerine göre yetiştirilmesi sağlanacak.

Eğitim programlarının iş dünyasının gereksinimleri doğrultusunda devamlı güncellenecek, iş hayatında karşılaşılan uygulamaya dönük sorunların bilimsel düzeyde çözümü için iş dünyası ile akademik personelin kaynaşması da sağlanacak.

2017 yılı yerleşen sayısının bu kadar çok düşmesinin nedeni YÖK’ün meslek lisesi mezunu adayların tercih yapma haklarını kullanmaması oldu.

Sınavsız geçişin kaldırılmasına hazırlıksız yakalanan öğrenci, veli ve meslek liselerinin 2017 yılında öğrencilerini yeteri kadar YGS hazırlığı yapamaması neden olmuştur.

2017 kontenjanlarla ilgili yaşanan sıkıntı Türkiye genelindeki tüm MYO´larda yaşanılan bir sorun oldu.

Bu sadece bizim üniversitemizin sorunu olmaktan çok, Türkiye genelinde MYO´larda yaşanılan bir sorun.

Buna, yeni uygulamayla yapılan sınavsız geçişi sonlandırma mı sebep oldu yoksa başka nedenleri mi var, bu seneki uygulamadan sonra yapılacak değerlendirmelerle ortaya çıkabilir.

Öğrenciler eskiden hedefsiz şekilde o bölümleri dolduruyordu. MYO´lar ise bundan şikâyetçiydiler. MYO´larda kalitenin arttırılması adına böyle bir uygulamanın olmasını hep istemiştik”