Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu, Osmancık Belediyesi ve Osmancık İlçe Kaymakamlığı arasında ‘Osmancık Bilim Şenliği’ projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda yapılan protokol imza töreninde konuşan Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında 38 atölye etkinliğinin yer aldığını bu etkinliklerin ilçenin katma değerini yükseleceğini belirterek, projenin başarıya ulaşmasında İlçe Belediye, İlçe kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün desteklerinin büyük önem arz ettiğini belirtti.

TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarları sayesinde öğrencilerin ortaya koyduğu projelerini sergilemenin yanı sıra kendini de keşfederek farkına varamadığı mucit ruhun ortaya çıkmasını sağladığını dile getiren Erol, bu sayede öğrencilerin özgüven kazandıklarını, sunum yeteneklerinin geliştiğini ve eğlenerek, görerek ve yaparak öğrenmeleriyle birlikte hayata projeci bakış açısıyla bakma alışkanlığı kazanacaklarını kaydetti.

Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan; “Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okul Müdürlüğümüz tarafından organize edilen 2019 yılına ait bilim şenliği kapsamında bir aradayız. Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz toplantıda öncelikle böyle bir organizasyon için MYO Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bizler de kamu kurum ve kuruluşlar olarak üniversitemizi destekleyeceğiz. İnşallah Osmancığımıza öğrencilerimize hayırlı uğurlu olur. Diyor saygılar sunuyorum” dedi.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ise; “Osmancık Bilim Şenliği Projesinde öncelik yapan başta okul müdürümüz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu güzel projenin inşallah faydalı işlere sebep olacağını ümit ediyorum. Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nun ilçeye sağladığı sosyal, ekonomik ve kültürel katkılar açısından çok önemli bir kurum olduğuna inancım sonsuz” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol da; “2018 ve 2019 Bilim Şenliği programına destek veren ve verecek olan kaymakamlığımıza ve belediyemize sonsuz teşekkür ederim. İnşallah hem okulumuz hem üniversitemiz hem Osmancık ve Çorum adına güzel bir etkinlik olur ve adının duyulması adına da çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, Projenin 7’den 70’e tüm Osmancık halkına hitap ettiğini ve tüm Osmancık halkını, 2019 Mayıs ayında yapılması planlanan bilim şenliğine davet etti.

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel de böyle bir çalışmanın başlatılması, akıl edilmesi ve yürürlüğe konulması adına teşekkürlerini ileterek, bu ortak çalışmada yer almaktan mutluluk duyacaklarını, işbirliği protokolünün uygulanmasının, liselerde okuyan öğrencilere ufuk açacağına inandığını söyledi.

Osmancık Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, bilim şenlikleri kişinin hem kendilerine hem de çevresine sağladığı katkının önemine değinerek bu tarz çalışmaların sadece öğrencilerden ibaret olmayıp çarşı esnaf ve sanayicilerimiz ile işbirliği içerisinde olunması konusunda tavsiyelerde bulunarak emniyet teşkilatı olarak üzerlerine düşen görevde hazır bulunduklarını ifade etti.

Osmancık İlçe Sağlık Müdürü Dr. Melahat Kent Erdoğan ise Osmancık İlçe Sağlık Müdürlüğünün imkanları doğrultusunda okul tarafından önceden haber edilmek şartı ile ‘Osmancık Bilim Şenliği’ projesi kapsamında işbirliği yapılacak alanlara yönelik sağlık hizmetleri desteği sağlayacaklarını söyledi.

‘Osmancık Bilim Şenliği’ Öğretim Görevlisi Proje Yürütücü Uğur Tunçer ve Yardımcısı Muhammed Fatih Zorlu ise ‘4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği Destekleme Programı’ kapsamında alanında uzman akademisyen ve eğitimcilerin hazırlayacakları 38 adet atölye etkinliğinin yapılacağını belirterek, bilim şenliği içinde paneller düzenleneceğini, halk oyunları ve modern dans etkinlikleri yapılacağını kaydetti.

Program, Osmancık’ın mevcut durumu ve beklentileri hakkında fikir alış verişi yapılarak Belediye tarafından yapımı halen devam eden Osmancık Havuz’u gezilerek Terminalde belediye tarafından verilen yemek ile son buldu.