Osmancık’a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Murat Aşım Öğretmenevinde okul müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi.

‘Bakanlık Okul Müdürleri ile Buluşuyor’ proje kapsamında gerçekleştiren ve Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Murat Aşım’ın başkanlığını yürüttüğü toplantıya Çorum İl Milli Eğitim Şube Müdürü Arslan Arslan, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Dodurga İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal da katıldı. Toplantıda Osmancık İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Adem Dağcı, Uğur Uluçay ve Bayram Çıplak, ilçe ve köy okullarının müdürleri yer aldı.

Toplantının daha verimli geçmesi adına okul müdürlerine dağıtılan formda eğitim ve öğretim adına talep, öneri, şikayet ve benzeri bilgilerin doldurulması istenildi. Hazırlanmış formlar ile toplantıya katılan müdürler, Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Murat Aşım’ın sunumunu dinleyerek eşlik edildi.

Aşım, toplantıda yaptığı konuşmada “Öncelikle Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk beyin sizlere selamını getirdim. 2018-2019 eğirim öğretim yılımız hepimize hayırlı olsun. Bakanlığımız tarafından aldığımız kararlarda siz değerli öğretmenlerimizin görüşlerini önemseyerek yola çıkıyoruz. Artık eğitimde ağacın dalından, yaprağından, meyvesinden değil kökünden başlayarak yol alacağız. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Mesai bitince ceketimizi çıkarıp bambaşka bir insan olamayız. Hayatımızın her alanında mesleğimizin önemini taşımalıyız.

Çocuklarımızın iç dünyası bambaşka. Onların dünyasına inerek anlamaya ve öğretmeye çalışmalıyız. Kuralları koymaktan ziyade nedenlerini açıklayıp ikna etmeliyiz. Eğer ortada bir yanlış var ise bu uygulanan yöntem ve metottur. Bu durumda farklı yöntemlerde çözümler aramalıyız. Artık teknoloji üst safhada. Eğitimde aşılamayacak sistem yok denecek kadar az. İnşallah bundan sonraki süreçte eğitimde sıkıntılar yaşanmayacak sistem altında görevimizi gerçekleştireceğiz. Birlik beraberlik ve özveri hem kendimiz ve hem de temsil ettiğimiz okullarımız için çok önemli bir faktördür.

Sizlere buradan şunu söylemek istiyorum. Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Murat Aşım olarak beni her konuda 24 saat arayabilirsiniz. Bakanlığımızın başarısı siz değerli öğretmenlerimizden geçmekte. İstişareli çalışmalar doğrultusunda aşılmayacak zorluklar yoktur. Yeter ki inanıp güvenelim” ifadelerine yer verdi.

Toplantının devamında okul müdürlerine söz verilerek konu ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Aşım okul müdürlerinin görüş ve önerilerini değerlendirmek üzere not aldı.