CHP Osmancık İlçe Başkanı Sadık Eker, öğretmenlerin geleceğin mimarları olduğunu söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Sadık Eker, “Öğretmenler gelecek kuşakları eğitir ve şekillendirir. Bu nedenle öğretmenlerin eğittikleri çocuklar geleceğimize bir meşale gibi ışık tutacak ve geleceğimizi şekillendirecek kişilerdir” dedi.

Öğretmenlerin elleri öpülecek, her zaman saygı ve sevgiyi hak eden insanlar olduğunu dile getiren Eker, “Öğretmenlik mesleği mesleklerin içerisinde kutsal bir meslektir. Geleceğimizi şekillendiren, ülkenin kalkınmasında en önemli yeri olan meslektir öğretmenlik. Çünkü öğretmenler, çocukları bir hamur misali yoğurur ve şekillendirir” ifadesini kullandı.

CHP Osmancık İlçe Başkanı Sadık Eker açıklamasında şöyle dedi:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul buyurdukları 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Öğretmenlik mesleği mesleklerin içerisinde kutsal bir meslektir. Geleceğimizi şekillendiren, ülkenin kalkınmasında en önemli yeri olan meslektir öğretmenlik. Çünkü öğretmenler, çocukları bir hamur misali yoğurur ve şekillendirir.

Öğretmenler, geleceğimizin mimarlarıdır. Öğretmenler gelecek kuşakları eğitir ve şekillendirir. Bu nedenle öğretmenlerin eğittikleri çocuklar geleceğimize bir meşale gibi ışık tutacak ve geleceğimizi şekillendirecek kişilerdir.

Ülkemizde öğretmenlerin pek çok sorunu bulunmaktadır.

Bunların en önemlisi genç neslin öğretmenlere karşı saygısını yitirmiş olmasıdır. Bunun pek çok sebebi vardır fakat yine de bu gerçek öğretmeni fazlasıyla üzmekte ve yıpratmaktadır. Bunun için öğretmenlerin maddi ve sosyal haklarında da iyileştirmeler yapmak gerekmektedir. Ülkemizde evini geçindirip, çocuklarını okutabilmek için ek iş yapan pek çok öğretmen vardır.

Durum ne olursa olsun öğretmenler elleri öpülecek, her zaman saygı ve sevgiyi hak eden insanlardır. Onlara sadece bu önemli günde anmak değil, her zaman hatırlayıp onlara değer vermek gerekir.

Bu duygu ve düşüncelerle atanamayan öğretmenlerimizin bir an önce öğrencilerine kavuşmasını diliyor, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür, nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygı ile anıyorum”