Psikiyatri Uzmanı Doktor Kübra Duran, Osmancık İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine ergenlik dönemi ve sorunlarla başa çıkabilme konusunda bilgilendirme semineri verdi.

Uzman Doktor Kübra Duran, ergenlik döneminin özelliklerinden söz ederek, "Bu dönemde genç ne çocuktur ne de ergen. Bedeni yetişkin görünümü alan genç, bazı durumlarda ailenin gözünde 'Sen çocuksun, anlamazsın.' diye eleştirilirken bazen de 'Sen artık büyüdün, bunları yapabilmen lazım.' şeklinde uyarılır. Aileler kendi gençlik dönemlerinde yaşadıkları zorlukları kolayca unuturlar. Genç ile aile içinde çatışmalar başlar. Bu, evrensel ve doğal bir süreçtir" dedi.

Duran, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ergenler bağımsızlık arayışındadır. Kendi seçimlerini yapmak, kendi yaşamını düzenlemek ve bunu da kendi başına yapmak istemektedir. Yaşadıklarını anlamak ve kendilerini dinlemek için yalnız kalma gereksinimleri vardır. Mahremiyet arayışı görülmektedir. Mahremiyet, kendine ait özel bir dünyası olması demektir. Artık aile ile her şey paylaşılmaz. Ergen, ebeveyne bağımlılıktan kurtulup kendi kimliğini bulmak ister. Aile ve çevreyle iyi bir iletişimin olması, yetişkin kimliğine geçişi kolaylaştırır. Genç, toplum içinde kendine uygun bir rol bulursa sağlıklı bir kimlik kazanır."

Öğretmen ve öğrencilerimizin ilgiyle dinlediği Dr. Kübra Duran, en kısa sürede öğrenciler ile velilerin bir arada olduğu bir söyleşide buluşmak istediğini belirterek konuşmasını bitirdi.

Osmancık İMKB Mesleki ve Teknik Lisesi yöneticileri, öğrencilere verdiği faydalı ve güzel bilgilerden dolayı Uzman Doktor Kübra Duran'a teşekkür etti.