Osmancık´ta 2018-2019 eğitim öğretim yılı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler 17 Ekim 2018 Pazartesi günü okullarda ders başı yapıldı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Osmancık İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde İlköğretim Haftası açılış töreni düzenlendi.

Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Jandarma Komutan Vekili İrfan Sarıkaya, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, İlçe Müftüsü Eyyup Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Hakkı Güngör, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Sefer Boyacı, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, Milli Eğitim Şube Müdürleri Uğur Uluçay ve Bayram Çıplak, okul müdürleri, kurum amirleri ve öğrenci velilerini katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

Okul Müdürü Orhan Genç açılış konuşmasını yaptığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel tarafından gerçekleştirildi.

Tökel yaptığı konuşmada, “İnsanlığa hizmetin öğretildiği en iyi yer olan bu mübarek mekanda siz değerli öğrencilerin aydınlandığında şekillendiğinde ilelebet payidar olacağına inandığımız büyük Türkiye sevdasının ve Büyük Türkiye hedefinin yegane temsilcisi siz öğrenciler aklını ve fikrini aldığınızda başkasının aklıyla değil de kendi aklınızla eğitim aldığınız yegane yer olan bu okullar hoş geldiniz.

Değerli veliler, gözbebeğiniz çocuklarınız bize emanettir. Biz Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak size en iyi hizmeti vermek için yarışıyoruz.

Bakanlığımız çocuklarımızı bilgi kirliliğinden kurtarmak daha aklı başında daha sade yorumlama kabiliyeti öğrenciye kazandırılacak olan yeni bir müfredatla eğitim öğretime başlamıştır.

Bu müfredata sahip çıkmanızı çocuklarınızı bir sınav öğrencisi olarak görmemenizi hayata hazırlayacak bir olgu olaraktan okulları görmenizi isterim. Her türlü fedakarlığı yaparak eğitim öğretimin neferi olmuş öğretmenlerimizin 1961 yılından bu yana kutlanan İlköğretim Haftasını kutluyor, öğrencilerimize hayırlı nesiller inşa etmek uğrunda yaptığınız mücadeleyi alkışlıyor başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Tökel’in konuşmanın ardından Kaymakam Hakan Alkan’ın da yaptığı konuşmada yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından şiirler okunup, gösteri düzenlendi. 5. Sınıfa yeni başlayan öğrencilere üst sınıf öğrenciler tarafından hoş geldin çiçeği takdim edildi.

Protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere, çok çalışmaları ve vakitlerini iyi değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundular. Protokol üyeleri, öğrencilerin İstedikleri mesleği kazanacak kapasitede olup başarının düzenli çalışmaktan geçeceğini vurgulayarak derslerinde başarılar dilediler.

Osmancık İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan çeşitli ikramlar misafirlere sunuldu.