Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunda devir teslim töreni gerçekleştirildi.

2014 yılından bu yana Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürüten Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak, gerçekleştirilen devir teslim töreniyle görevini Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne atanan Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol’a teslim etti.

Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu binasında yapılan devir teslim törenine Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunun son yıllarda büyük bir atılım içerisinde olduğunu, bu gelinen noktanın paralelinde böyle bir organizasyonda yer almaktan öncelikle mutlu olduğunu belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol konuşmasına şöyle devam etti:

“3 yıldır Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunda görev yapıyorum. 2,5 yıldır Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak ile görev yapmaktayım. Kendisinin bilgi ve deneyiminden yararlandığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Hayatımın kalan kısmında mutlaka öğrendiklerimi kullanacağım. Bu görevi çok sevilen ve başarılı bir yöneticiden devraldım. Bu anlamda, işim hem çok zor hem çok kolay. Kolay yanı, oturmuş bir düzen olması iken zor yanı ise kendisinin aldığı çıtayı çok yükseklere taşıması. Bana da bu çıtayı çok daha yükseklere taşımak düşüyor. Bu görevi bana layık gördükleri için başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak’a teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum”

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak ise yeni göreve gelen Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol’u öncelikle tebrik ederek oturmuş düzenin olması dolayısıyla ve Rektör Prof. Dr. Alkan’ın destekleriyle kendisinin bu görevi en iyi şekilde yapacağına inandığını ifade etti.

“Her konuda desteğini bizden esirgemeyen Rektörümüz var ve kendisinin bu görevi çok rahat bir şekilde yürüteceğinden eminim. Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunu açtık ve bu okulun büyüyebilmesi için biliyoruz ki Osmancık ile bütünleşmesi gerekiyor.” diye konuşan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak, “Bizler görevimizi yerine getirdik ve sadece hoş bir sada bırakmış olduk. Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol’un da devrettiğimiz bu çıtayı daha yükselteceğine inanıyorum. Kendisine başarılar diliyor bizlere bu görevi layık gören Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise yaptığı konuşmada “gerçekten çok güzel bir gün yaşadığımızı düşünüyorum. Değerli arkadaşlarım, meslek yüksekokullarının gücüne göreve geldiğim günden bu yana kalben inanmış bir kimseyim. Bunu içerisinde ilçelerimiz de var. Türkiye’de belki de kampüsü olmayan nadir üniversitelerden biriydik. 6-7 yılın sonunda ilçelerimizle beraber ilimizde çok muazzam bir şekilde büyüdük, çok güçlü bir yapıya kavuştuk. 2011 yılında 100 civarında öğrencisi bulunan bir meslek yüksekokulu, şu anda 650 öğrencisi olan bir birim haline geldi. Birinci sınıf bir öğrenci yurdumuz da onların hizmetinde. Artan öğrenci sayımıza paralel ilçemizde meslek yüksekokulunu büyütmemiz için bu kampüs işini büyütmemiz gerekiyor. Bununla ilgili girişimler yapıldı ve yapılmaya devam edilmesi gerekiyor” dedi.

Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen üniversitelerin ortak 2017-2018 Akademik Açılış Töreni’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında özellikle 2 hususu ele aldığından bahseden Rektör Alkan, bunlardan birinin öğretmenlerin eğitiminin arttırılması konusu olduğunu, diğerinin ve kendilerine bakan kısmının ise sektörde ihtiyaç duyulan ara eleman yetiştirilmesi konusunda çok ciddi çalışma yapılması olduğunu kaydeden Rektör Alkan, burada bahsedilen konunun meslek yüksekokullarına önem verilmesi gerekliliğine işaret edildiğini bildirdi.

Meslek yüksekokullarının 2011’de üniversitelerin en az ilgi gören ve üzerinde durulmayan birimler olduğunu, kendilerinin ise il ve ilçelerde meslek yüksekokullarına ısrarla özel bir ağırlık vermelerinin temel nedenin ara eleman ihtiyacını karşılamak konusunun önemli olduğu inancına sahip olmalarına bağlayan Rektör Alkan, “Bizim üstlendiğimiz eğitim modelimiz önemli bir boşluğu dolduruyor. MYO’lardaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuşarak istihdam odaklı programlara önem verdiklerini ve bu kapsamda ‘Uzun Yol Kaptanlığı’ programı da açılacağını ve bu programın Metro Turizm ile modelleneceğini açıkladı.

Rektör Alkan, “bu ve benzer yöntemlerle ilk amacımız, başta eğitim vermek. Ancak bunun yanında diğer bir amacımız da bulunduğu şehre katkı sağlamak. Her tür faaliyetimizle topluma örnek olmak zorundayız. Üniversitemize çok iş düşüyor. Görüyorum ki burada bir kültür oturmuş durumda. Bundan sonrasında da hep beraber bu başarıları yaşayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Rektör Alkan, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunun kuruluşundan bu yana desteklerini esirgemeyen Ömer Derindere başta olmak üzere tüm hayırsever iş adamlarımıza teşekkür etti.

Rektör Alkan, emeklerinden dolayı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak’a ve emek veren herkese teşekkür ve şükranlarını da ileterek yeni görevinde Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol’a başarılar diledi.

Törende, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan emeklerinden dolayı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak’a plaket takdim etti.