Kuveyt Türk çalışanlarının gönüllü olduğu 1010 Kaşif kodlama ve robotik eğitimleri Osmancık Orgeneral Ahmet Çörekçi Yatılı Bölge Okulu’nda verilmeye başladı.
Türk Kızılay'ı, Kuveyt Türk ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirilen ‘1010 Kaşif Robotik Kodlama Eğitim Projesi’ ile ortaokul çağındaki çocuklar, temel kodlama eğitimleri alarak hayata bilim penceresinde bakmayı öğrenecekler.

Meraklı Kaşiflere Kodlama ve Robotik Eğitimi yaklaşık 2 yıl süre içerisinde Çorum merkez ve Osmancık YBO olmak üzere Türkiye genelinde 53 okulda başladı.
Osmancık Orgeneral Ahmet Çörekçi Yatılı Bölge Okulu’nda 1010 Kaşif kodlama ve robotik eğitimleri sınıfı hazırlanarak açılışı gerçekleşti.
‘1010 Kaşif Robotik Kodlama Eğitim Projesi’ kapsamında Kuveyt Türk gönüllü çalışanlarının yanı sıra Osmancık Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Dağcı ve Bayram Çoban, Osmancık Kızılay İlçe Temsilcisi Hasan Kaçmaz, YBO Müdürü İdris Makineci, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.
Kuveyt Türk gönüllü çalışanlarının eğitim verdiği proje kapsamında, öğrencilere aktarılan kod senaryolarıyla sokak lambalarının yanma prensibinden, sensorlu arabaların mesafe kontrol uyarılarına kadar birçok alanda uygulamalı kodlama yapılarak eğitim verildi.
Teknoloji bağımlısı gençlerden teknoloji üreten gençler oluşturmak amacıyla hedeflenen 1010 Kaşif projesi sayesinde YBO ortaokul öğrencilerine eğitim verilmeye başlandı. Genç öğrencileri hayata hazırlamak, teknoloji üretir hale getirmek, bağımlılıktan kurtarmak ve geleceğimizi kodlayan gençler oluşturmak adına yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar alınması hedefleniyor. Kuveyt Türk, başlatılan eğitimlere ilişkin şu bilgileri verdi:


NEDEN 1010 KAŞİF?
“Değerlerimizle büyüyoruz” söylemiyle toplumsal ve temel değerleri koruyup geliştirmeyi hedefleyen Kuveyt Türk, 30’uncu yılında 1010 Kâşif Projesi ile bilime ve eğitime destek vermeye devam ediyor. Proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara kodlama ve robotik eğitimi götüren Kuveyt Türk, sağlayacağı eğitim ve donanım desteğiyle yeni nesilleri geleceğin mesleklerine hazırlamayı amaçlıyor.
Kodlamaya ilgisi olan 10-14 yaş arasındaki kaşifleri kapsayan eğitimle, Türkiye’nin seçilen illerinde yılda en az 1010 Kaşifin (bilim çocuğu) keşfedilmesi ve bu kaşiflere kodlama eğitimi verilmesi hedeflenmektedir. 
İlk etapta bir dönem üzerinden projelendirilen 1010 Kaşif’te hedef kitleyi, kodlama atölyesi imkanına sahip olmayan devlet okullarındaki öğrenciler ile başta YİBO’lar (Yatılı İlköğretim Bölge Okulları) olmak üzere ortaokul çağındaki çocuklar oluşturuyor. 1010 Kaşif Kodlama Kiti ile MEB’e bağlı okullarda verilecek eğitimler ile yılda en az 50 okula gidilmesi hedeflenmektedir."