Elektrik- Elektronik Mühendisi Osmancıklı Hemşerimiz Doç. Dr. Mahir Dursun profesör oldu.

Aslen Osmancık’a bağlı Kızıltepe Köyü nüfusuna kayıtlı 47 yaşındaki Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde görev yapan hemşerimiz Doç. Dr. Mahir Dursun Profesör unvanını elde etti.

MAHİR DURSUN KİMDİR?

1970 yılında Osmancık’ta dünyaya gelen Prof. Mahir Dursun, 1993 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Eğitimi Bölümünden mezun oldu.

1996 yılında “Doğrusal Olmayan Yükler için Aktif Güç Filtresi Tasarımı, Matematiksel Modellemesi ve Bilgisayarla Simülasyonu” adlı tezi ile yüksek lisansını bitirdi.

Ekim 2002’de “Anahtarlamalı Relüktans Motorla Su Pompası Tahriki” adlı tezi ile doktorasını tamamladı.

Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde 1994-2002 yılları arasında araştırma görevlisi, 2002-2003 yılları arasında öğretim görevlisi olarak görev yapan Mahir Dursun, 2003-2010 yılları arasında Yrd. Doç. Dr., 2010-2017 yılları arasında ise Doç. Dr. olarak görev yapan Dursun, 2017 yılı Aralık ayında ise profesör ünvanı aldı.

Çok iyi derecede İngilizce bilen Prof. Mahir Dursun ilgilendiği alanlar şunlar:

PLC ve Endüstriyel Otomasyon, Güç Elektroniği ve Sürücü Teknolojileri, dSPACE, DSP ve PIC Uygulamaları, Elektrik Makinaları Tasarımı ve Kontrolü, Mekatronik, Robotik, Kontrol Teorisi ve Uygulamaları, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Lineer Motorlar, Konverter tasarım ve uygulamaları, Reaktif Güç Kompanzasyonu, Gömülü Sistemler, Asansörler, İnsansız Hava Araçları ve Yapay Zeka”