Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı öğrencileri, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dursun Arslaner, Yönetim Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Veli Ahmet Çevik, Lojistik Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Ayşegül İnce ve Öğr. Gör. Ahmet Boyacı öncülüğünde Merzifon Havalimanı ve 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’na teknik gezi gerçekleştirdi.

Gezide Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır, öğrencilere Havalimanı hakkında bilgiler vererek kurumu tanıtan sunum yaptı.

Ardından Havalimanı ARRF (itfaiye) Biriminde acil müdahale süreçleriyle ilgili bilgi verildi. Türk Hava Yolları’na ait tarifeli uçağa verilen yer hizmetlerinin işleyişi canlı olarak takip edildi ve yer hizmetleri operasyon sorumlusu Alper Ünver tarafından detaylı bilgiler verilerek öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Gezinin ikinci kısmında 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’na geçiş yapıldı. Öğrenciler, 151. Filo Komutanlığı hakkında detaylı bilgiler edindi.

Daha sonra Hava Trafik Kontrol Kulesine ziyaret gerçekleştirildi. Öğrenciler, piste iniş yapan uçakları canlı izleme fırsatı buldular ve seyrüsefer süreçleri hakkında detaylı bilgiler aldılar.

Gezi kapsamında öğrencilerin meslek hayatlarına ait bilgilendirmelerle bakış açıları geliştirilirken, derste edinilen teorik bilgilerin oturmasını ve mezun olduktan sonra çalışmaya başladıklarında yapacakları saha araştırmaları açısından deneyim edinmeleri sağlandı.

Gezi sonunda Öğr. Gör. Veli Ahmet Çevik, gerçekleştirilen gezide öğretim elemanlarını ve öğrencileri ağırlayan Havalimanı Yöneticilerine ve Filo Komutanlığı personeline verdikleri bilgi ve yardımlar için teşekkür etti.