1 Haziran 2019 tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. 1 milyon 29 bin 555 öğrencinin girdiği LGS sınavında birinci Çorum’dan çıktı.

Çorum Özel Değerler Ortaokulu öğrencisi Alper Koç, LGS’de sorulan 90 sorunun tamamını doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu.

Alper Koç'un Osmancıklı olduğu öğrenildi.

Sınavda Türkiye birinciliği elde eden Alper Koç, TED Çorum Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Yıldırım tarafından plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Çorum’un seçkin kolejlerinden olan Demer Koleji bünyesinde eğitim alan Alper Koç, LGS’de kazandığı bu büyük başarıyla hem okulunun, hem de Çorum’un gururu oldu. Ortaokulu da birincilikle bitiren başarılı öğrenci, TED Çorum Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Yıldırım tarafından verilen bir plaketle ödüllendirildi.

Kazandığı birinciliğin ardından, sınava çok iyi çalıştığını belirten Alper Koç, kendisini en iyi şekilde yetiştiren öğretmenlerine, her zaman destek olan okul yönetimine, Dalgıçlar yönetimine ve ailesine teşekkür etti.

Hiçbir başarının tesadüf olmadığını ve gurur duydukları öğrencileri Alper’in bu başarı için oldukça disiplinli ve özverili çalıştığını dile getiren Okul Müdürü Kübra Karabulut, “Demer olarak öğrencilerimizin hayatın her alanında başarıya ulaşmaları için çalışıyoruz. Biz eğitim hayatları boyunca öğrencilerimizin hem derslerinde, hem sosyal hayatta, hem de sportif branşlarda kendilerini ispatlayacak imkânlar sunuyoruz. Özgüveni artan çocuklarımız da başarılarıyla bizim göğsümüzü kabartıyorlar. Demer’de öğrenci olmak ayrıcalıktır” şeklinde konuştu.