Osmancık Koyunbaba İlkokulu öğrencilerinin, Kızılay´a destek olmak amacıyla düzenledikleri kan bağışı kampanyasında, veliler ve öğretmenler kan verdi.

Koyunbaba İlkokulu öğretmen ve velileri, kan bağışında bulunarak minik öğrencilere örnek oldular.

Osmancık Kızılay Şube Başkanı Erdal Karataş, kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada,

yaptığı açıklamada; “Kampanyada 75 ünite kan topladık. Minik öğrencilerimiz velilerimizin elinden tutarak kan bağışına getirmesi bizler için gurur verici bir davranış oldu.

Bu yaşta bu bilinci kazanmış olmalarından dolayı tüm öğrencilerimizi kutluyorum.

Aynı zamanda geleceğin büyükleri öğrencilerimize örnek olunarak yarının duyarlı insanların yetişmesi konusunda model oluşturulduklarından ve yeni canların kurtarılmasından dolayı Okul Müdürü Mehmet Çıplak’a, Müdür Yardımcısı Muzaffer Karaca´ya, tüm öğretmenlerimize, öğrenci velilerimize ve bu yaşta bu bilinci kazanmış olmalarından dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Koyunbaba İlkokulu Müdürü Mehmet Çıplak ise Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal etkinlikler yönetmenliği gereği, toplum hizmetleri kapsamında Kızılay Osmancık Şubesi ile ortaklaşa kan bağış kampanyası düzenlediklerini kaydederek, ”Öğrencilerimizin yapmış olduğu bu çalışma ile velilerin Kızılay´a karşı daha duyarlı olması sağlanmıştır. Bağışlanacak her kanın, bir hayat kurtarabileceği düşünülerek, kan bağışının öneminin unutulmaması gerekir.” dedi.

Bu arada Kızılay´a sürekli kan bağışında bulunan Müdür Yardımcısı Muzaffer Karaca´ya Kızılay Başkanı Erdal Karataş tarafından gümüş madalya ve teşekkür belgesi verildi.