Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, Osmancık Koyunbaba İlkokulu’ndan kendilerine ulaşan şikâyetler ve rahatsızlıklar konusunda yetkilileri duyarlı olmaya ve görevlerini yapmaya çağırdı.

Osmancık Koyunbaba İlkokulu Müdürü Mehmet Çıplak’ın kaba üslubundan, ayrımcılığından, adama göre davranmasından, hakaretamiz ifadelerinden, öğretmene, öğretmenler odasında ‘şizofren misin?’ şeklindeki hitabından, usulsüzlüğünden, personeline ‘mobbing’ uygulamasından, iletişime kapalı tavrından ve tehditlerinden öğretmenlerin bizar olduklarını ileri süren Tahir Eşkil, “bu memlekette eli vicdanlı, duyarlı bir idareci çıksa da bu ‘çiftlik ağası’ gibi okulu idare etmeye çalışan müdüre bir hesap sorsa da veya kurumda neler oluyor, neler bitiyor dese de eğitim camiası bir rahatlasa…” dedi.

Tahir Eşkil, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Mesleğini hakkıyla icra eden müdürlerimizi tenzih ediyoruz. Devletin yöneticilere emanet ettiği kurumları müdürler, yasal mevzuat, emirler, genelgeler ve hukuk kurallarına göre yönetirler, yönetmek zorundalar.

Hukuk ve adalet devlet yönetiminde olmazsa olmaz iki temel kaidedir.

Ancak Osmancık Koyunbaba İlkokulu Müdürü Mehmet Çıplak müstesna. Kurumda çalışan öğretmenlerin şikâyeti ve rahatsızlıkları ayyuka çıkmış durumda. Eğitim camiası görevini yapamaz hale gelmiştir.

Müdürün; kaba üslubundan, ayrımcılığından, adama göre davranmasından, hakaretamiz ifadelerinden, öğretmene, öğretmenler odasında ‘şizofren misin?’ şeklinde hitabından, usulsüzlüğünden, personeline ‘mobbing’ uygulamasından, iletişime kapalı tavrından, tehditlerinden, öğretmenler bizar olmuş durumdadır.

Bu memlekette eli vicdanlı, duyarlı bir idareci çıksa da bu çiftlik ağası gibi okulu idare etmeye çalışan müdüre bir hesap sorsa da veya kurumda neler oluyor, neler bitiyor dese de eğitim camiası bir rahatlasa.

İlimiz yöneticilerine yetkili sendika temsilcisi olarak sesleniyoruz. Okul yönetimi kurumu felç etmeden, kurumdaki şikâyetleri, rahatsızlıkları dinlese iyi olur, yerinde olur. Takdir sizin…”