Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Osmancık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler.

Tökel ve beraberindekiler, Halk Eğitim Merkezi'nin çalışmaları, kurs faaliyetleri hakkında Kurum Merkezi Müdürü İbrahim Gökdere’den bilgi aldı.

Ziyarete İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, "Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye 2023 Eğitim Vizyonu" kapsamında yaygın eğitim ile ilgili yapılaması gerekenlerden bahsetti.

Tökel, "Ulusal Hayat Boyu Öğrenme İzleme Sistemi kurulacaktır. Yaş itibarıyla örgün eğitim kapsamı dışında kalmış bireylere yönelik diplomaya esas müfredatın yapısı, temel beceriler korunmak kaydıyla sadeleştirilecektir. Hayat boyu öğrenme süreçlerinde farklı hedef kitlelere ulaşmak ve öğrenmeye erişimi artırabilmek için uzaktan eğitim teknolojilerinden yüksek düzeyde yararlanılacaktır" diyerek vizyon konularına değindi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ve şube müdürlerinden oluşan ekip; Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen kursları ziyaret ederek kurs öğretmenleri ve kursiyerlerle görüşmeler yaptı.

Kursiyerler; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel'in kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı memnun olduklarını dile getirirken, "bizler burada el emeği, göz nuru işler yapıyoruz. Bilmediğimiz konular üzerinde eğitimler alıyoruz. Osmancık Halk Eğitim Müdürlüğü bu konuda bizlere çok verimli oluyor. Bizler burada aldığımız sertifikalarla kolayca iş buluyoruz. Bizler başta Osmancık Kaymakamlığı’na olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Osmancık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz" dediler.