Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Osmancıklı hemşehrimiz Talip Geylan’a memleketinden yetki hediyesi geldi.

Türk Eğitim-Sen, 272 üye ile Osmancık'ta yetki alan sendika oldu.

Yasa gereği her yıl yapılan yetkili sendika belirleme çalışmaları sonucu 16.05.2018 tarihinde İlçe Sendikalı Personel formu Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Mustafa Potuk tarafından imzalandı. İmzalanan protokole göre Osmancık’ta Türk Eğitim-Sen’in üye sayısı 272.

Bu sonuca göre Genel Başkanlığını hemşehrimiz Talip Geylan’ın yaptığı Türk Eğitim-Sen, Osmancık’ta yetkili sendika oldu. Osmancıklı eğitim çalışanları yetki konusunda Türk Eğitim-Sen’i tercih ettiler.

Osmancık Türk Eğitim-Sen`in yetkiyi alması dolayısıyla başkan Mustafa Potuk, yönetim kurulu adına şu açıklamayı yaptı:

"Eğitim çalışanı arkadaşlarımızın, sendikamız Türk Eğitim-Sen’e gösterdikleri bu teveccühe teşekkür ediyorum. Onurlu ve dik duruşlarından dolayı onları kutluyorum. Eğilmediler, bükülmediler; her türlü baskıya, yalana, riyakârlığa rağmen ‘Adam gibi sendikacılığın yanındayız.’ dediler. 15 Mayıs 2018 tarihi itibariyle ilçemizde görev yapan eğitim çalışanlarının %45’inin teveccühüyle 272 üyeye ulaşan sendikamız, yetkili sendika olmuştur. Bu rakam, ilçemizde bir sendikanın bugüne kadar ulaştığı en yüksek üye sayısı rakamıdır. Sendikamız, bugün itibariyle en yakın sendikadan 41 üye daha fazla üyeye sahiptir.

Sendikamız bu büyük başarıyı yakalarken, bizi tercih eden üyelerimiz siyasi iktidarlara payanda olmak için eğitim çalışanlarını kapı arkalarında satanlara taviz vermediler. Hak mücadelesi yapanlarla kendilerini hak etmedikleri makamlara getirebilmek için üyelerinin sırtına basanları iyi ayıt ettiler.

Eğitim çalışanları sendikacılığın ne anlama geldiğini ve nasıl yapılması gerektiğini tercihleriyle bir kez daha net bir biçimde ortaya koymuştur. Bu başarıda en büyük pay, bizimle birlikte gece gündüz demeden koşturan okul temsilcilerimiz ve üyelerimizindir. Hepsine yönetim kurulum adına tekrar teşekkür ediyorum.

Türk Eğitim-Sen kurulduğu günden itibaren istikrarını devam ettirmiş, ilkelerinden taviz vermemiştir. Milletine ve ülkesine olan sevdasından vazgeçmemiştir. Şu iktidara veya bu partiye göre politika belirlememiştir, bundan sonra da hakkı tutup kaldırma noktasında çalışmalarına devam edecektir. Türk Eğitim-Sen’liler çok iyi bilmektedirler ki iktidarlar gelip geçicidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bakidir. Hepimiz tarih sürecinde bu ülkeye hizmet etmek, evlatlarımıza güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakmakla mükellefiz. Baskılara boyun eğmedik. Emek ve hak söz konusu olduğunda önce ülkemiz dedik sonra ekmeğimizin ve alın terimizin mücadelesini verdik.

Bu yetkiyle birlikte sorumluluklarımız artmıştır. Bu sorumluluğumuzun yönetim kurulu olarak idrakindeyiz. Her halükârda üyelerimizin ve tüm eğitim çalışanlarımızın yanında dün ve bugün olduğu gibi yarın da olmaya devam edeceğiz. Korkmadan, yılmadan, ilkeli, onurlu bir şekilde hak ve emek mücadelemize devam edeceğiz. Milli değerlerimiz ve milli birliğimizden asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. İlkeli mücadeleci ve bağımsız bir sendikacılık yapmaya devam edeceğiz. Eğitim çalışanı dostlarımız bu konuda rahat olsunlar. Onlar bize desteklerini sürdürdüğü ve yanımızda oldukları sürece hep birlikte etkili ve yetkili sendikanın gücünü Osmancık’ta göstereceğiz.

Mücadelemiz kırmadan, bölmeden, yıkmadan, kurumlarla çatışmadan yasal çerçevede olacaktır. Çünkü biz Türkiye’nin sendikasıyız. Türk Eğitim-Sen, sendikacılık alanında kendisini ispat etmiş bir markadır. Davamız ekmek davası sevdamız memleket sevdası, diyoruz. Bizim ilkemiz, önce ülkemiz.

Bu başarının üyelerimize, eğitim çalışanlarına, Osmancık’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Bu şehrin geleceğine yön verecek olan eğitim çalışanlarına bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor onların her zaman yanında olacağımızı hassaten kamuoyu önünde ifade etmek istiyoruz. Türk Eğitim-Sen ailesi olarak Osmancık’ta açık arayla aldığımız bu yetkinin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasın diliyoruz."