Evde eğitim gören Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Zeynep Özüdoğru, karnesini ve taktir belgesini evinde aldı.

Zeynep Özüdoğru, iki yıldır devam eden lösemi tedavisi nedeniyle okula devam edemiyordu.

Bu süre içerisinde derslerinden uzak kalan Zeynep, okulu ve derslerini çok özlemişti. Zeynep, İstanbul’daki tedavisi sona erince Osmancık’a geri döndü ve ailesi evde eğitim alması için Mehmet Akif Ersoy Ortaokuluna başvurdu.

Okul Müdürü Sefa Kayalı ziyaret sırasında yaptığı açıklamada; “Zeynep’in durumunu öğrenince ona faydalı olmak için bir çalışma başlattık ve okulumuzdaki öğretmenlerimizden bu konuda yardım istedik. Sağ olsunlar arkadaşlarımız duyarlı davranarak bu konuda görev almaktan kaçmadılar. Zeynep’in 6 temel dersten eğitim görmesi için çalışma başlattık ve öğretmenlerimizin istek ve gayretleri ile Zeynep’in eğitimini gerçekleştirdik. Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, İngilizce ve Sosyal Bilgiler derslerini alması için evine ilk ziyarete gittiğimiz de Zeynep’i masasını hazırlamış ve bizi beklerken bulduk. Bütün derslerde öğretmenlerini heyecanla bekledi, hazırlık yaptı. Bazen eski okul forması, bazen de bizi Türk bayrağı ile karşıladı. Onun bu heyecanını gören öğretmenlerimiz de severek ve isteyerek derslerine devam ettiler. Zeynep derslerinde başarılı olarak sınıfını geçti ve takdir belgesi almaya hak kazandı. Biz de onu karne gününde ziyaret ederek karnesini ve hak ettiği takdir belgesini kendisine vermeye öğretmenleri ile birlikte geldik. Kendisine başarılar diliyoruz. İnşallah tedavisi başarılı bir şekilde sona erer ve bir sonraki yıllarda da Zeynep’i okulda aramızda görürüz" dedi.

Zeynep’e karnesi, takdir belgesi ve öğretmenlerinin çeşitli hediyeleri takdim edildi.