Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü'nun projeleri tamamlandı.

Bölümün 2. sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Kemal Güvenli'nin danışmanlığında yoğun bir çalışmanın sonucu projelerini tamamladılar.

Öğrencilerden Özcan Şimşek, Ramazan Akgül ve Burak Köse, "Parmak İzi Okuyuculu Elektronik Kapı Kilidi" projesini; Abdurrahman Mustafa Akça Hasancan Sönmez "Sesi Yazıya Dönüştüren Elektronik Pano" projesini ve Halil İbrahim Sarı ve Hakan Yıldırım "Dört Motorlu Drone" projesini gerçekleştirdiler.

Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu'ndan yapılan açıklamada konuyla ilgili şu bilgiler verildi:

"Öncelikle çalışmalarımızda ihtiyaç duyduğumuz 3D yazıcının okulumuza teminini sağlayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a, desteklerinden dolayı Okul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Kadir Erol'a ve Öğr. Gör. Ömer Boyacı hocamıza teşekkür ederiz.

Parmak İzi Okuyuculu Elektronik Kapı Kilidi, Arduino temelli bir kapı kilidi projesidir. Kilidin elektronik ekipmanlarının yerleştirildiği kasa, kendi tasarladığımız üç boyutlu modeli yine kendi 3D yazıcılarımızda basarak oluşturduk. Hafızasında 256 parmak izi örneği tutabilen bu elektronik kapı kilidi günlük hayatı kolaylaştırmaktadır. Özellikle güvenlik endişesi yüksek olan ofis, ev, iş yeri ve okullarda kolaylıkla kullanılabilecektir.

Sesi Yazıya Dönüştüren Elektronik Pano, Arduino temelli bir projedir. Konferanslarda, Seminerlerde, Sunumlarda duyma sorunu yaşayan insanlarımız için kolaylık olması amaçlanmıştır. Android akıllı telefona yüklenen program vasıtasıyla ses yazıya dönüştürülür ve bluetooth haberleşme protokolü üzerinden elektronik panoya iletilir. Bu gelen veri elektronik panoda kayan yazı olarak yazdırılır.

Drone, yine kendi 3D yazıcılarımızı kullanarak omurgasını bastık. Fırçasız motorlar ve esc motor sürücüleri kullanarak dört motorlu bir drone projesini gerçekleştiriyoruz. Harici bir kumanda kullanmadan yine ses ile Android bir akıllı telefon vasıtasıyla uçuş kontrolü sağlayacağız. Kapsamlı bir çalışma olması nedeniyle (ağırlık ve denge optimizasyonu, kapsama alanı, test riskleri vs.) bu proje üzerinde çalışmalarımız hala sürmektedir."