Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu, Osmancık Belediyesi, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Osmancık İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında ‘Bilim Güneşi Osmancık’ta Parlıyor’ projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Osmancık Belediyesi Başkanlık Makamında yapılan protokol imza töreninde konuşan Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarları kapsamında yaklaşık 40 atölye etkinliğinin yer aldığını bu etkinliklerin ilçenin katma değerini yükseleceğini belirterek, projenin başarıya ulaşmasında Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün desteklerinin büyük önem arz ettiğini belirtti.

TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarları sayesinde öğrencilerin ortaya koyduğu projelerini sergilemenin yanı sıra kendini de keşfederek farkına varamadığı mucit ruhun ortaya çıkmasını sağladığını dile getiren Erol, bu sayede öğrencilerin özgüven kazandıklarını, sunum yeteneklerinin geliştiğini ve eğlenerek, görerek ve yaparak öğrenmeleriyle birlikte hayata projeci bakış açısıyla bakma alışkanlığı kazanacaklarını kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, projenin 7’den 70’e tüm Osmancık halkına hitap ettiğini ve tüm Osmancık halkını, Mayıs ayında yapılacak olan bilim şenliğine davet etti.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ise Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nun ilçeye sağladığı sosyo-ekonomik ve kültürel katkılar açısından çok önemli bir kurum olduğunu ifade etti.

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel de böyle bir çalışmanın başlatılması, akıl edilmesi ve yürürlüğe konulması adına teşekkürlerini ileterek, bu ortak çalışmada yer almaktan mutluluk duyacaklarını, işbirliği protokolünün uygulanmasının, liselerde okuyan öğrencilere ufuk açacağına inandığını söyledi.

Osmancık İlçe Sağlık Müdürü Dr. Melahat Kent Erdoğan ise Osmancık İlçe Sağlık Müdürlüğünün imkânları doğrultusunda okul tarafından önceden haber edilmek şartı ile ‘Bilim Güneşi Osmancık’ta Parlıyor’ projesi kapsamında işbirliği yapılacak alanlara yönelik sağlık hizmetleri desteği sağlayacaklarını söyledi.

‘Bilim Güneşi Osmancık’ta Parlıyor’ Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Ömer Boyacı ise ‘4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği’ kapsamında alanında uzman akademisyen ve eğitimcilerin hazırlayacakları 40 adet atölye etkinliğinin yapılacağını belirterek, bilim şenliği içinde paneller düzenleneceğini, halk oyunları ve modern dans etkinlikleri yapılacağını kaydetti.

Program, Osmancık’ın mevcut durumu ve beklentileri hakkında fikir alış verişi ile son buldu.