Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve DOKAP başkanı Hakan Gültekin tarafından imzalanan protokol sayesinde, parka %70 oranında hibe desteği sağlandı. Bu destek ile birlikte parkın alt yapısının geliştirilmesi ve yenilenmesi amaçlanıyor.

Çorum, Dünya Hitit Günü'nde kültürel mirasıyla göz kamaştırıyor! Çorum, Dünya Hitit Günü'nde kültürel mirasıyla göz kamaştırıyor!

Bahabey Tabiat Parkı, içerisinde piknik masaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor aletleri, botanik bahçesi, çeşmeler, barbekü, çocuk oyun alanları, kamp, oryantiring ve trekking alanlarına ev sahipliği yapıyor. Bu özellikleriyle her yaştan ziyaretçiye hitap eden park, her dönem ve her mevsim ziyarete açık.

Çorum'un merkez ilçesinde bulunan ve özellikle Bahçelievler Mahallesi üzerinden kolaylıkla ulaşım sağlanabilen park, belediyeye bağlı hizmet veriyor. Parka girişler ücretsiz olup, yaş kısıtlaması bulunmamakta ve çocuklar için uygun oyun alanları mevcut.

Çorum halkının en çok ziyaret ettiği mesire alanlarının başında gelen Bahabey Tabiat Parkı, yenilenen altyapısı ve çeşitli aktivite alanları ile eko-turizme yeni bir soluk getirme hedefinde. Bu yeniliklerle parkın, hem yerel hem de ulusal turistler için önemli bir cazibe merkezi haline gelmesi bekleniyor.

Naci Aygün